Gunay Uslu steekt 135 miljoen extra in de culturele sector

Corona heeft de culturele sector hard geraakt. Concertzalen, theaters en bioscopen moesten maandenlang verplicht hun deuren gesloten houden en nu er weer van alles mogelijk is, lijkt het publiek niet terug te keren. Is meer geld de juiste oplossing? Staatssecretaris van Cultuur en Media Gunay Uslu vertelt bij Op1 waarom ze dit jaar 135 miljoen extra gaat investeren in de culturele sector.

Staatssecretaris van Cultuur en Media Gunay Uslu maakt zich hard voor de culturele sector, die het zwaar heeft gehad in coronatijd. Ze investeert niet alleen geld, maar gaat ook met collega’s naar het theater. Zo werd premier Mark Rutte meegenomen naar een voorstelling van de altijd kritische Sanne Wallis de Vries. “Sanne was heel kritisch op de premier, dus ik vond het wel een mooie gelegenheid om hem mee te nemen en hij ging ook heel graag mee.”

Het blijft niet bij Rutte, want Uslu neemt graag meerdere bewindslieden mee naar verschillende voorstellingen en andere culturele activiteiten. “Ik vind het belangrijk dat we als kabinet laten zien dat we cultuur belangrijk vinden, dat we het moeten toe-eigenen en dat we het moeten omarmen. Dat is voor mij ook één van de redenen geweest om dit ook echt te gaan doen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Johan Derksen

Johan Derksen, de man waar aflopen maand gigantisch veel over te doen is geweest, noemde Gunay Uslu onlangs een topwijf, na een gesprek tussen de twee over het kaars-incident. De grote vraag: vindt Uslu Derksen ook een topgozer? “Ik heb een heel goed gesprek met hem gehad. Er is natuurlijk wel wat gebeurd he. Ik had voor mijn carrière niet gedacht dat grensoverschrijdend gedrag zo’n groot onderdeel zou zijn.”

Inmiddels is dat het wel geworden en dus is Uslu met allerlei mediabedrijven in gesprek. Daar hoorde dus ook een gesprek met Derksen bij. “Ik ben actief in gesprek met mensen die een rol hebben in de media, dus ook met Johan Derksen. Ik denk wel wel dat mijn boodschap is aangekomen. Wat hij ermee gaat doen, weet ik niet, maar het is in ieder geval overgekomen.” Over de verdere inhoud van het gesprek houdt Uslu zich op de vlakte: “Ik heb afgesproken het daar niet over te hebben.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Gunay Uslu terug.

Vergelijkbare artikelen