Boris Dittrich vertelt over de worsteling met zijn seksualiteit

Als homoseksuele man vastzitten in een heteroseksuele relatie. Het is iets wat nog steeds vaak voorkomt, merkt D66-senator Boris Dittrich. Zelf is hij ook ervaringsdeskundige, zo blijkt uit zijn pas verschenen autobiografie. Voordat hij een relatie met een man kreeg had hij vijf jaar lang een relatie met CDA-politica Kathleen Ferrier. Bij Op1 vertelt hij over de jarenlange worsteling met zijn seksualiteit.

In zijn nieuwe boek ‘Mandaat’ vertelt Boris Dittrich over de worsteling met zijn homoseksualiteit. De coming-out bij zijn ouders viel de D66-senator zwaar. “Ik moest natuurlijk naar hen toe en toen zei ik: ‘Ik moet jullie iets vertellen. Jullie dochter is lesbisch en ik ben homo.’ Toen stond mijn vader op vertelde dat hij en mijn moeder zich als bomen voelden, waar de takken vanaf gerukt worden.” Na het uit de kast komen moest Dittrich gelijk het huis verlaten. “Ga nu maar”, reageerde zijn vader vervolgens.

Kantelpunt

Tot het moment dat Dittrich vertelde homoseksueel te zijn, had hij een relatie met een vrouw. De relatie met CDA-politica Kathleen Ferrier duurde vijf jaar. Toen hij nog als advocaat werkte, kwam er een kantelpunt. “Er was een oudere advocaat en die had erg veel belangstelling voor mij. Hij was getrouwd met een vrouw en had ook kinderen. Op een gegeven moment werd er ’s avonds bij mij aangebeld en stond hij voor de deur.” De advocaat had wat gedronken en biechtte op verliefd te zijn op hem.

“Hij wilde van alles. Toen dacht ik: ‘Jemig, je hebt een vrouw en kinderen en dan ga je dit doen. Toen wist ik dat ik zo’n leven niet wilde leiden. Dat was voor mij het zetje om tegen Kathleen te zeggen: ‘Ondanks dat we van elkaar houden, gaat dit het niet worden. We moeten er een eind aan maken.” Nu zet de politicus zich al jaren in voor de LHBTIQ+ community.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Boris Dittrich terug.

Vergelijkbare artikelen