Leo Snel ziet zijn duif na 15 jaar terugkeren

In 2007 raakte duivenmelker Leo Snel zijn geliefde duif kwijt. Maar na vijftien jaar gebeurde het onmogelijke: afgelopen vrijdag stond opeens zijn duif voor het raam. Hoe kan het dat zijn zwarte doffer na zoveel jaren de weg teruggevonden heeft? 

Volgens Leo is het enorm bijzonder dat zijn duif na zo’n lange tijd weer terugkeert. ”Wat ik gehoord heb, heeft nog nooit iemand dit meegemaakt. Het maximum wat iemand heeft meegemaakt is zeven jaar en ik heb zelf wel eens een duif na twee jaar terug gehad. Maar na vijftien jaar..

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Verbaasd

Toen Leo een vreemde duif in zijn hok zag zitten voerde hij het ringnummer dat de duif droeg in op de computer om zo de eigenaar van de duif op te kunnen sporen. Tot zijn grote verbazing kwam opeens zijn eigen telefoonnummer voor de dag. ”Toen ben ik dat ringnummer gaan bekijken en in de computer gedoken, want van al mijn duiven heb ik stambomen. Als jonge duif in 2007 ben ik hem kwijtgeraakt, hij was toen net geboren.”

Waar heeft de duif van Leo dan al die tijd gezeten? ”Ik denk dat ie bij een duivenliefhebber heeft gezeten, alleen wel een duivenliefhebber die niet aangesloten is bij de bond. Normaal gezien bellen duivenliefhebbers altijd het telefoonnummer dat ze vinden en dan ga je hem terughalen of je haalt hem niet terug.” Leo is ervan overtuigd dat de duif nog geweten heeft dat dit zijn huis was.

Kijk hier het hele gesprek met Leo Snel terug.

Vergelijkbare artikelen