“Een derde van de mensen onder de 50 heeft nog geen €3000 op de bank als buffer”

Hard werkende Nederlanders hebben steeds meer moeite om rond te komen. De inflatie was al hoog en nu de energieprijzen door de oorlog in Oekraïne exploderen, zitten veel huishoudens met de handen in het haar. Hoe verdelen we de economische pijn? Dat bespreken we in Op1 met financieel journalist Jean Dohmen en Radar presentator Antoinette Hertsenberg.

Steeds meer gezinnen kloppen aan bij de voedselbank. En ook de middeninkomens hebben steeds meer moeite om rond te komen. “De energierekening blijft de allergrootste boosdoener. Dat is natuurlijk ook meteen maandelijks. Een derde van de mensen onder de vijftig heeft nog geen drieduizend euro op de bank als buffer. Als je dan elke maand niet meer uitkomt en je loopt een paar honderd euro in dan is het heel snel op.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Jean Dohmen en Antoinette Hertsenberg terug.

Vergelijkbare artikelen