“Russische hackers zullen proberen ons stemsysteem of tv-systeem te hacken.”

Vanavond staat S10 in de finale van het Eurovisiesongfestival. Bij Op1 bespreken we met oud-jurylid Henkjan Smits, verslaggever Hila Noorzai en tv-recensent Angela de Jong wat de kansen zijn van S10. Direct na haar optreden komt Oekraïne, dat door de oorlog dit jaar de grote favoriet is, het podium op. Presentator Timur Miroshnychenko, de Oekraïense Cornald Maas, vertelt vanuit zijn ondergrondse bunker bij Kiev wat het Songfestival dit jaar voor Oekraïne betekent.

Vanavond staat S10 in de finale van het Eurovisiesongfestival. Oud-jurylid Hekjan Smits is fan van de in Abbekerk geboren zangeres. “Ik vind haar fantastisch en het liedje heel erg goed. Het is een oorwurm. Niet iedereen kan het verstaan, maar het verhaal krijgt wel iedereen mee.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Stemsysteem hacken

Presentator Timur Miroshnychenko becommentarieert, vanwege de oorlog, vanuit zijn ondergrondse bunker in Oekraïne het Eurovisiesongfestival. “Ik zit hier alleen. Iets verderop zit de jury te jureren.” Volgens de bookmakers is Oekraïne de gedoodverfde winnaar. Hoe verwacht hij dat Rusland daarop zou reageren? “Morgen zullen Russische hackers proberen ons stemsysteem of tv-systeem te hacken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Henkjan Smits, Hila Noorzai, Angela de Jong en Timur Miroshnychenko terug.

Vergelijkbare artikelen