Cornald Maas over het Songfestival: “Vooral echte songs zijn door.”

Na gisteravond weet S10 wie haar tegenstanders worden in de grote finale van het Eurovisie Songfestival. Van de achttien acts die aantraden tijdens de tweede halve finale mochten er tien door naar de finale van zaterdag. Gelijk na de uitslag schakelden we met Cornald Maas, die ons vanuit Turijn vertelt met welke landen S10 rekening moet houden in de finale.

We weten tegen wie S10 het zaterdag op moet nemen tijdens de finale van het songfestival aanstaande zaterdag. Na de halve finale spraken we gelijk met Cornald Maas, die het Songfestival vanuit Turijn becommentarieert. Wat is de balans na twee halve finales? “Vooral de echte songs zijn door. Artiesten die echt hun verhaal willen vertellen. De doorgeprocudeerde pop, de dingen die een beetje onecht zijn, zijn allemaal achtergebleven zoals de arme stier uit San Marino die nu weer zijn hok in moet.”

Achter de muziekfeiten aan

“Ik vond Zweden heel erg goed.” Cornald vindt de vorige inzenden van Zweden wel goed geproduceerd, maar een beetje algemeen. “Dit is echt een zangeres die echt weet wat ze wil en een eigen verhaal vertelt. Ze heeft het optreden zelf rauw en rafelig bedacht. Als je al die inzendingen bij elkaar ziet, met S10 erbij, zie je een redelijke staalkaart van wat muziek op een Songfestival ook kan zijn tegenwoordig. Voorheen liepen ze kilometers achter de muziekfeiten aan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Cornald Maas terug.

Vergelijkbare artikelen