Ruud de Wild was de laatste die Pim Fortuyn interviewde

Het is vandaag precies twintig jaar geleden dat Nederland werd opgeschrikt door de moord op Pim Fortuyn. Radio-dj Ruud de Wild was die dag ooggetuige en de allerlaatste die Fortuyn interviewde. Hij schuift aan bij Op1 samen met NRC-journalist Guus Valk, die een podcast over de politicus maakte, Arendo Joustra, die Fortuyn goed kende en Gijs Rademaker, die kan vertellen hoe belangrijk Fortuyn voor Nederland is geweest.

Kogel door tas

Precies 20 jaar geleden werd Pim Fortuyn vermoord. Radio-dj Ruud de Wild interviewde hem als laatst toen hij te gast was in zijn uitzending. De Wild stond er praktisch naast toen Fortuyn word doodgeschoten en dacht zelfs even dat het om een grap ging. “Ik dacht eerst een seconde dat het een grap was, maar toen bleek al heel snel dat het om iets heel ergs ging. Ik had een tas voor m’n hoofd en daar is de kogel doorheen gegaan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen