Jaap Paans en Jacco van Giessen over de schietpartij in Alblasserdam

Op een zorgboerderij in Alblasserdam zijn bij een schietpartij een 34-jarige vrouw en een 16-jarig meisje om het leven gekomen. Twee anderen raakten zwaargewond. Vlak na de schietpartij is een man aangehouden en is het vuurwapen in beslag genomen. Burgemeester van Alblasserdam Jaap Paans en  verslaggever voor RTV Rijnmond Jacco van Giessen vertellen bij Op1 wat er gebeurd is.

Burgemeester Jaap Paans over de dodelijke schietpartij vandaag in Alblasserdam. De burgemeester is diep geschokt door wat er gebeurd is op de zorgboederij.“6 mei 2022 is een gitzwarte dag voor Alblasserdam. Er zijn vier mensen neergeschoten. Twee daarvan zijn dodelijk getroffen. De andere twee zijn aan het vechten voor hun leven.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

IJselijke kreet

Verslaggever Jacco van Giessen was vandaag als één van de eerste bij de zorgboerderij in Alblasserdam waar vandaag 4 mensen werden neergeschoten. Twee overleefden het niet. “Mensen horen slecht nieuws en slaan een ijselijke kreet. Ik loop al een tijdje mee in de journalistiek, maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Dat trof mij heel erg.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de schietpartij in Alblasserdam terug.

Vergelijkbare artikelen