Han ten Broeke: “Dat Amerika inlichtingen deelt is logisch”

Westerse inlichtingen hebben een belangrijke rol gespeeld bij het doden van twaalf belangrijke Russische generaals en bij het laten zinken van het Russische vlaggenschip Moskva. In hoeverre escaleert de oorlog daarmee verder? En hoe groot is de rol van de Verenigde Staten? 

De Amerikanen zitten dieper in de oorlog dan officieel gesteld. Dankzij hun ‘intellengce’ schiet Oekraïne raak. Met hulp van de Amerikanen heeft Oekraïne het bijvoorbeeld voor elkaar gekregen om het Russische vlaggeschip Moskva te laten zinken. Volgens Han ten Broeke is het niet meer dan normaal dat de Amerikanen informatie delen. Alleen dat het openbaar gedeeld wordt vindt hij onhandig “Dat de Amerikanen zo helpen is logisch. We helpen met wapens en onderdeel daarvan is ook dat intelligence wordt gedeeld.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Han ten Broeke terug.

Vergelijkbare artikelen