Lonen zijn niet het probleem op Schiphol

Er wordt dit weekend weer grote drukte verwacht op Schiphol. De luchthaven kampt met enorme problemen door personeelstekorten bij de beveiliging en de afhandeling van bagage en passagiers. Vliegmaatschappij Corendon wacht niet af en wijkt met 100.000 vliegvakanties uit naar vier Duitse luchthavens. Oprichter van de maatschappij Atilay Uslu vertelt  over de chaos op Schiphol en het besluit van Corendon om uit te wijken naar andere vliegvelden.

Atilay Uslu vlucht met zijn Corendon van de nationale luchthaven Schiphol en wijkt uit naar Duitsland. De maatschappij begint met honderdduizend nieuwe vliegvakanties vanaf vier Duitse luchthavens. “We zouden eigenlijk volgend jaar vanaf Duitsland gaan vliegen, maar we hadden zoiets van ‘waarom zouden we wachten.’ Dit gaat niet meer goed komen.”

Lonen niet het probleem

Al weken lang zien we enorme chaos op luchthaven Schiphol. Er wordt veel gesproken over lage lonen, maarde lage lonen de oorzaak? Corendon-oprichter Atilay Uslu gelooft daar niet in. Volgens Uslu zijn de lonen hoger dan gezegd wordt. “Ik denk niet dat het aan salaris ligt. Ik hoorde laatst dat het 10.80,- was ofzo. Dat is gewoon niet waar, het is veel hoger.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Atilay Uslu terug.

Vergelijkbare artikelen