Iris Kramer & Raymon Pouwels staan in de Forbes 30 under 30

Uit tienduizenden nominaties zijn ze gekozen. Nederlandse ondernemers Raymon Pouwels en Iris Kramer hebben dit jaar een plek veroverd op de prestigieuze Forbes 30 under 30. Dé lijst waarop de 30 meest invloedrijke Europeanen onder de 30 jaar in hun vakgebied staan. De één is archeoloog en de ander heeft het grootste e-sharing bedrijf ter wereld. Wat maakt ze zo invloedrijk?

Ondernemer Raymon Pouwels startte nog maar 2,5 jaar geleden met slechts drie man zijn deelscooterbedrijf Go-sharing. Inmiddels draait het bedrijf een omzet van bijna honderd miljoen en heeft het bovendien veel ‘social impact’. “Je hebt natuurlijk voertuigen nodig voor je begint, dus je begint met een enorm startkapitaal. We zijn ooit begonnen met 168 scootertjes in Eindhoven met het idee de wereld duurzamer te maken”, aldus Raymon Pouwels.

Geen auto meer nodig

Door mensen voertuigen te laten delen wil Raymon met zijn bedrijf aantonen dat het bezit van een auto niet meer nodig is. “We willen dat delen het nieuwe normaal is. Dat straks iedereen gewoon een app opent en daarmee een voertuig kan pakken.” Inmiddels is het bedrijf van Raymon flink aan het doorgroeien en dat gaat ook over de landsgrenzen heen. Daarbij helpt het natuurlijk dat zijn bedrijf in de Forbes 30 under 30-lijst terecht is gekomen. “We zijn er enorm van overtuigd wat we aan het neerzetten zijn en dit is een hele mooie erkenning.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Archeologie

Iris Kramer werd door de universiteit van Southhampton opgegeven voor de lijst. Ze doet archeologisch onderzoek met behulp van kunstmatige intelligentie. Wat houdt dat precies in? “Met behulp van hoogtekaarten kunnen we archeologie ontdekken. Voor er ergens een bouwproject gestart wordt, moet er altijd eerst archeologisch onderzoek gedaan worden. Op dit moment weten we niet altijd waar iets onder de grond ligt. Met onze technologie willen we op het eerste moment al mogelijke archeologie proberen te ontdekken.”

Kijk hier het hele gesprek met Iris Kramer en Raymon Pouwels terug.

Vergelijkbare artikelen