Ron Fresen draagt het stokje over aan Xander van der Wulp

Afgelopen weekend liep politiek duider van het NOS Journaal Ron Fresen voor het laatst naar het dak van de Haagse redactie van de NOS. Na ruim acht jaar vanaf die plek duiding te hebben gegeven bij het politieke nieuws van de dag, draagt hij het stokje over aan collega Xander van der Wulp. Bij Op1 vertellen beide journalisten over het vak van politiek duider en blikken we terug op acht jaar Ron Fresen.

Acht jaar lang gaf Ron Fresen namens de NOS duiding bij alles wat er in politiek Den Haag gebeurde. Een verslavend beroep dat niet voor iedereen is weggelegd, denkt de journalist. “Je moet constant met politiek bezig zijn, altijd willen weten met welke plannen of verhalen politici bezig zijn en op de hoogte zijn van wat er speelt binnen fracties.”

Wat Fresen vooral bij blijft is dat het heel erg leuk is geweest. “Het is heel erg leuk, in die zin zelfs verslavend. Je moet alle informatie omzetten naar goede verhalen. Als duider moet je altijd voorop lopen en alijd op zoek gaan naar dat ene verhaal wat nog niemand heeft, maar wat wel veel vertelt.” Fresen wil benadrukken dat je niks alleen doet, er zit een team achter alle prestaties. “Je staat daar weliswaar alleen op het dak, maar de bent de exponent van heel veel verslaggevers, die jou voeden met informatie.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Ron Fresen en Xander van der Wulp terug.

Vergelijkbare artikelen