Katja Schuurman & Frédérique Spigt maken podcast over ontspullen

Wordt het weggooien of houden? Vriendinnen Katja Schuurman en Frédérique Spigt komen om in de spullen waar ze niets meer aan hebben. In de podcast ‘Schuurman & Spigt ruimen op’ helpen ze elkaar met orde scheppen in de chaos. Hoe hebben ze dat aangepakt? Daar vertellen ze vanavond over bij Op1.

Katja Schuurman en Frédérique Spigt leerden elkaar twintig jaar geleden kennen bij het nationaal dictee en hadden meteen een klik. Ze blijken dezelfde voorliefde te hebben voor rommel maken en dingen bewaren. Toch is de bedoeling van de podcast niet een grote schoonmaak volgens Spigt. ”Aan al die dingen kleeft natuurlijk iets waar wij heel gevoelig voor zijn. Dan komt zij weer met een heel pak kranten en dan zit daar opeens een huwelijksakte in. En dag zeg ik ‘wat doet dat hier?!’.” De spullen die de vrouwen in elkaars huis vinden worden als haakje gebruikt. ”Vervolgens dan ontwikkeld zich een totaal associatief gesprek wat alle kanten opgaat”, zegt Katja Schuurman.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Katja Schuurman en Frédérique Spigt terug.

Vergelijkbare artikelen