Martha Riemsma ziet een kloof tussen Den Haag en provincie

Na acht jaar hoofdredacteurschap bij de Twentsche Courant Tubantia stopt Martha Riemsma ermee: vanaf 1 mei is ze hoofdredacteur af. In haar acht jaar als hoofdredacteur zag Riemsma hoe belangrijk regionale journalistiek is: een hoop problemen bereiken anders de politiek niet. 

Groningen

”Een van de bekendste problemen is natuurlijk het gas in Groningen”, zegt Martha Riemsma. ”Zo zijn er talloze problemen en onderwerpen die niet zo makkelijk op het netvlies komen van landelijke media. Er wonen veel meer mensen in de provincie en in de randen van het land dan in de randstad. Die mensen voelen zich niet altijd herkend of erkend door landelijke media. De politieke agenda wordt vaak bepaald door landelijke media. Als wij niet in staat zijn om bepaalde onderwerpen op die politieke agenda te krijgen dan komt het ook lastig onder de aandacht.”

Kloof

Riemsma merkte in de acht jaar dat ze hoofdredacteur was bij Tubantia dat er sprake is van een kloof in de samenleving tussen provincie en randstad. ”Wat ik in ieder geval probeer is om veel aan te schuiven op allerlei plekken en gewoon te vertellen wat er speelt. Ik begrijp heus wel dat niet iedereen geïnteresseerd is in wat er in Twente gebeurt maar dat is het punt ook niet. Er is een afstand tussen wat er in Den Haag gebeurt en besloten wordt, en wat er in de rest van het land gebeurt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Martha Riemsma terug.

Vergelijkbare artikelen