Handbalster Tess Wester mist het plezier in Roemenië en vertrekt

De drang naar avontuur, beleving en prikkels bracht handballer Tess Wester vorig jaar naar Europese topclub CSM Boekarest. Toch besluit de keeper van het Nederlandse handbalteam na één seizoen haar koffers te pakken en weg te gaan. Bij Op1 vertelt ze waarom.

”Toen ik terugkwam van het WK met het Nederlands team, waar ik altijd ontzettend veel plezier heb, kwam ik thuis en toen moest ik weer terug naar Roemenië. Toen had ik eigenlijk voor het eerst dat ik niet terug wilde”, aldus Wester. ”Toen heb ik snel de keuze gemaakt om mezelf dit niet nog een jaar aan te doen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Andere cultuur

In Boekarest speelde Wester samen met een andere Nederlandse waarmee ze goed bevriend is, Martine Smeets. ”Die raakte na vier weken zwaar geblesseerd aan haar knie en besloot haar revalidatie in Nederland te doen. Heel veel gezelligheid valt dan weg. Je zit ook in een cultuur van alleen maar presteren, daar ben ik het helemaal mee eens, maar zeker als Nederlandse handbalster groei je ook op met ontzettend veel plezier. Er is altijd tijd voor een grapje en een grolletje, en daar was geen plek voor. Dat is gewoon de cultuur die daar heerst en dat is iets wat bij mij niet helemaal past.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Tess Wester terug.

Vergelijkbare artikelen