Henny Vrienten had geen behoefte om downfall te delen met publiek

Henny Vrienten is op 73-jarige leeftijd overleden. De leadzanger van Doe Maar was al langer ziek en laat een grote muzikale erfenis achter. In Op1 eren we de zanger en componist met muziekjournalist Leo Blokhuis, programmamaker Cornald Maas en zangeres Eefje de Visser.

”Ik vind het een van de meest opvallende Nederlandstalige songwriters”, aldus zangeres Eefje de Visser. ”Hij springt er zo tussenuit binnen dat Nederlandstalige, hij is totaal niet te vergelijken met andere artiesten. Hij heeft een enorm kleurrijke schrijfstijl, heel bijzonder in zijn melodielijnen. Van die gekke melodielijntjes die alle kanten opspringen en heel toegankelijk zijn maar toch totaal niet voor de hand liggend. Dat is heel knap gevonden zogezegd, en toch is het alsof het altijd al bestaan heeft. Ik snap ook heel goed dat dat nog steeds iedereen aanspreekt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Voorbeeld

Henny Vrienten was met Doe Maar een voorbeeld voor alle bands die in die tijd Nederlandstalig gingen volgens Leo Blokhuis. ”Er bestond wel Nederlandstalige muziek, maar dat het echt popmuziek was met de attitude van The Beatles, dat was rond 1980 wel echt nieuw. Alle bands die toen kwamen keken naar Doe Maar hoe groot je daarmee kon worden en hoe succesvol je daarin kon zijn.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Old soldiers never die

Cornald Maas had afgelopen najaar nog contact met Henny Vrienten omdat hij de zanger graag in zijn programma ‘Volle Zalen’ wilde. Rond die tijd werd ook bekend dat Vrienten ongeneeslijk ziek is. ”Hij schreef: ‘ik zou het ieder ander seizoen wel hebben gedaan want ijdelheid is mij ook niet vreemd, maar toch niet want ik heb er geen behoefte aan om mijn downfall te delen met het publiek. Mijn liedjes spreken voor zichzelf, daar ben ik heel gelukkig over. Old soliers never die, they just fade away. Weet dat ik verder heel gelukkig ben dat ik alles heb kunnen vertellen in mijn muziek.’ ”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Eefje de Visser, Leo Blokhuis en Cornald Maas terug.

Vergelijkbare artikelen