“Als Le Pen wint in Frankrijk, is dat het einde van de Europese Unie”

De Fransen gaan zondag naar de stembus en Europa kijkt met grote belangstelling toe. Blijft Emmanuel Macron president van Frankrijk of wordt het de radicaalrechtse Marine Le Pen? We bespreken met oud-correspondent in Frankrijk Stefan de Vries en met Europarlementariër Malik Azmani wat er te kiezen valt voor de Fransen en wat de gevolgen zijn als Le Pen weet te winnen.

De Fransen gaan dit weekend naar de stembus. Het is erop of eronder voor de huidige president Macron. Behoudt hij zijn troon, of woont Marine Le Pen na de verkiezingen in het Elysée? Catherine Keyl vraagt zich af wat er gebeurt als Le Pen wint en volgens Stefan de Vries zou dat desastreus zijn voor de Europese Unie en moeten we vooral hopen dat Macron met de winst aan de haal gaat. “Dat is het einde van de Europese Unie. Als Frankrijk wegvalt, valt de hele EU stil.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de Franse verkiezingen terug.

Vergelijkbare artikelen