Géza Weisz en Tom Rooduijn over ‘Amstel 278’

Nadat Nederland door de Duitsers is bezet, moet acteur Géza Weisz met zijn gezin onderduiken. Hij vindt onderdak bij zijn vriend Fritz Rimathé, een Zwitserse arts en psycholoog, die een bovenhuis aan de Amstel in Amsterdam bewoont. Schrijver Tom Rooduijn vond het dagboek van Fritz. Hij verwerkte dit samen met het dagboek van Géza Weisz tot het boek ‘Amstel 278’. Zijn kleinzoon, ook acteur Géza Weisz, komt samen met Tom Rooduijn hierover vertellen.

Dankbaar

Door het boek heeft acteur Géza Weisz zijn opa leren kennen. Ook ontmoette hij de familie van Fritz Rimathé, een vriend van zijn opa die zijn grootouders onderdak bood tijdens de oorlog. Hij vertelde de familie dat Fritz een echte held is. ”Het was zo fijn om dit boek te hebben en mijn opa te leren kennen op mijn 35ste. Deze man heeft zijn leven geofferd om mijn opa in huis te nemen. Ik ben zo enorm dankbaar dat er mensen zijn geweest die dit risico namen, ondanks het feit dat het vreselijk was.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Géza Weisz en Tom Rooduijn terug.

Vergelijkbare artikelen