Zanger Stevie Wonder gebruikt Nederlandse ‘slimme bril’

Zanger Stevie Wonder, die al sinds zijn babytijd blind is, maakt gebruik van een Nederlandse ‘slimme bril’ waardoor hij weer foto’s ‘bekijkt’ en recepten ‘leest’. Vanessa Vigar van de start-up Envision kwam de soullegende tegen op een beurs en hij was meteen enthousiast. Hoe werkt het? Ze vertelt er over bij Op1 samen met tevreden gebruiker Richard Koster.

Stevie wonder

De bril kwam in het nieuws toen bekend werd dat Stevie Wonder hem ook draagt. Vanessa Vigar kwam hem tegen op een beurs in Los Angeles, waar de zanger voor het eerst kennismaakte met de slimme bril. ”Hij is een legende in muziek, maar hij is ook gek op techniek. Wij zijn dezelfde avond nog in zijn hotel uitgenodigd om langs te komen. Daar hebben we de bril uitgeprobeerd. Een collega heeft Stevie geleerd om in de lobby van het hotel zijn eigen koffie te halen.”

Slimme bril

Richard Koster is ontzettend blij met de uitvinding van de slimme bril. ”Ik vind het fantastisch. Je wilt ook zo graag dingen zelf doen. Je bent zo afhankelijk van mensen die voor je kijken.”

Bij Op1 laat Richard zien hoe de bril werkt.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Vanessa Vigar & Richard Koster. 

Vergelijkbare artikelen