Johnny de Mol wil dat OM strafrechtelijk onderzoek naar hem start

Een opmerkelijke stap vandaag in de mishandelingszaak rond Johnny de Mol. De advocaat van De Mol, Peter Plasman, heeft het OM verzocht een strafrechtelijk onderzoek te starten en daarna tot vervolging over te gaan. Met een grondig onderzoek én strafvervolging hoopt hij een einde te kunnen maken aan de openlijk geuite beschuldigingen van ex-verloofde Shima Kaes aan het adres van De Mol. Plasman vertelt er meer over bij Op1.

Media-oorlog

Johnny de Mol ontkent mishandeling van zijn ex-vriendin Shima Kaes maar wil wel dat het OM hem ervoor vervolgt. ”Het is maar de vraag of er bewijsmateriaal is”, aldus advocaat Plasman. ”Er wordt van alles gezegd en geroepen en dat is juist voor Johnny de Mol de reden dat deze zaak tot op de bodem moet worden uitgezocht. Wat er nu gebeurt is dat steeds opnieuw dezelfde verhalen naar voren komen. Iedereen leest die verhalen. Als je daar op ingaat dan gaat er een soort media-oorlog komen waar met modder gegooid gaat worden. Mevrouw Kaes heeft doordat ze aangifte heeft gedaan er blijk van gegeven dat zij dat ook wil. Johnny de Mol zegt: ‘laten we dat doen, dan komt er duidelijkheid’.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Afdreiging

De Mol wil niet afwachten of het OM daadwerkelijk een strafrechtelijk onderzoek gaat doen. Volgens zijn advocaat Plasman zijn er tal van redenen waarom het OM de zaak niet op zou pakken. ”Bijvoorbeeld de lange duur, gebrek aan capaciteit om in deze zaak te investeren, wat er tussen partijen zich al heeft afgespeeld. Johnny de Mol heeft aangifte gedaan van een poging om geld te verdienen voordat die aangifte werd gedaan, met kennelijk op de achtergrond dat dan die aangifte niet gedaan hoeft te worden. Dat is afdreiging, dan dreig je een ander met publiciteit en die kan dan worden afgekocht. Dat is een misdrijf.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Vertrouwen

Johnny de Mol laat in een verklaring weten dat hij de uitkomst van een strafzaak met vertrouwen tegemoet ziet. Betekent dat dat hij onschuldig is? Plasman: ”Het is lastig om over een situatie te spreken waar je niet zelf bij bent geweest. Of hij onschuldig is, dat zal de strafrechter straks beslissen. Als je je eigen vervolging in gang wil zetten, dan spreekt daar heel duidelijk uit dat hij ervan overtuigd is dat hij zal worden vrijgesproken. Ik kijk als advocaat, heb ik enige reden om aan de woorden van Johnny de Mol te twijfelen? Dan is het antwoord klip en klaar: nee.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Strafbare feiten

Er lijkt veel bewijs tegen De Mol te zijn. Onder andere geluidsopnamen waarin hij zegt hardhandig te zijn geweest. Plasman beaamt dat dat niet in zijn voordeel is: ”’Het is gedrag waarvan hij zelf ook zegt dat het niet de schoonheidsprijs verdient. Maar het gaat niet om de relatie tussen die twee en hoe er mogelijk van beide kanten sprake is geweest van nogal ruw optreden tegen elkaar. Het gaat om de vraag of er strafbare feiten gepleegd zijn. Johnny de Mol kan feiten aanvoeren die daar tegenover staan, maar dat gaan we niet op de Nederlandse televisie doen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Peter Plasman terug.

Vergelijkbare artikelen