Slaaptekort, druk en faalangst: Belgische mol stapt uit

Een primeur in de Vlaamse editie van ‘Wie is de Mol?’: de Belgische mol stapt uit de show. Philippe Minguet vond de rol van saboteur te zwaar. Ligt er te veel druk op de deelnemer met een dubbelrol? Dat bespreken we in Op1 met voormalig mollen Inge Ipenburg en Klaas van Kruistum én commentator van ‘Café de Mol’ in België Lieven Scheire.

De Belgische Mol stapt uit. Philippe Minguet is bezweken onder de druk en stapte uit de Belgische versie van het programma Wie Is De Mol. Volgens oud-mol Lieven Scheire een kwestie van perfectionisme en faalangst. “Het is heel duidelijk te herkennen omdat ik er zelf ook last van gehad. Hij had het gevoel dat alles wat hij deed het hele project onderuit zou kunnen halen. Het is een zware druk”

Praten in zijn slaap

Philippe’s probleem begon toen hij een avond in zijn slaap begon te praten. “In de eerste nachten sprak hij in zijn slaap. Hij zei: ‘Ik had die €3.000 uit de pot moeten halen.’ Zijn kamergenoot maakte hem wakker en beschuldigde hem. Hij loste dat op door te stoppen met slapen.” Het ging daarna zo ver dat Phillipe op de wc sliep en middagdutjes ging doen. Geen goede optie volgens Lieven Scheire. “Slaaptekort in combinatie met druk en faalangst is gewoon een hele zware cocktail.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de Belgische Wie Is De Mol terug.

Vergelijkbare artikelen