Mart de Kruif: “Ik denk dat de intensiteit van de oorlog zo hevig is, dat het niet meer maanden gaat duren”

Bij een raketaanval op een treinstation in Kramatorsk in Oost-Oekraïne zijn vermoedelijk tientallen slachtoffers gevallen. Nu Russische troepen Kiev loslaten en de oorlog in het oosten verhevigt, lijkt Poetin zijn laatste troefkaart te spelen. Steeds vaker klinken daarom geluiden dat de oorlog op zijn eind loopt. Is het einde daadwerkelijk in zicht? We bespreken het met Oud-Commandant der Strijdkrachten Mart de Kruif.

Het lijkt erop of Rusland zich opmaakt voor de finale slag in Oost-Oekraïne. En dat gaat weinig zachtzinnig. Gister kwamen zeker vijftig mensen om bij een raketaanslag op een treinstation in Kramatorsk. Zit de oorlog in Oekraïne in een eindfase? “Ik denk dat de intensiteit van de oorlog zo hevig is, dat het niet meer maanden gaat duren. Dit is de beslissende fase.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

De wil om te vechten
De Russen trekken niet terug; de Russen rukken op, ziet oud-commandant Mart de Kruif. Maar hoe lang houden de militairen het nog vol? “Het hangt niet alleen af van wat ze van ons krijgen en hoe snel ze dat operationeel kunnen krijgen. Het belangrijkste is de wil om te vechten. Dat gaat bepalend worden. We weten niet hoe de Russen en de Oekraïners erin staan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Mart de Kruif terug.

Vergelijkbare artikelen