Eerste Kamerlid Partij van de Dieren Niko Koffeman: “Het is geweldig dat de wolf er is”

De wolf is al een tijd terug in Nederland. En dat is niet voor iedereen goed nieuws. Jakob Leidekker, hoofd bedrijfsvoering van Het Nationaal Park De Hoge Veluwe, ondervindt in zijn park overlast van het roofdier en ziet de wolf daarom het liefst verdwijnen. Boswachter Hanne Tersmette juicht de komst van de wolf toe, maar maakt zich ook zorgen. Ze schuiven samen met Eerste Kamerlid Partij van de Dieren Niko Koffeman aan bij Op1.

“Het is geweldig dat de wolf er is. We hebben er lang op moeten wachten en ze doen het fantastisch. Nergens wordt er geklaagd, alleen op De Hoge Veluwe”, zegt Eerste Kamerlid Partij van de Dieren Niko Koffeman. Daar is Jakob Leidekker van het Nationaal Park De Hoge Veluwe het niet mee eens. “Wat we moeten beseffen is dat Nederland het meest druk bevolkte land van Europa is. Als beesten dood gaan van de honger, dat zie je bij de Oostvaardersplassen, dan staan we bij het hek om de dieren bij te voeden. In die context gaan we een heel groot roofdier in het proces zetten, waarbij we natuurlijke processen gaan naspelen die zo groot zijn als Yellowstone Park. En dat is tien keer groter dan de Veluwe.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Niko Kofferman, Jakob Leidekker en Hanne Tersmette terug.

Vergelijkbare artikelen