Generaal Onno Eichelsheim, Alina Zoet en Gregory Sedoc over de Invictus Games

Volgende week gaan in Den Haag de Invictus Games van start. Het sportevenement voor oud-militairen die gewond zijn geraakt op missie. Niet om medailles, maar vooral om het herstel en de revalidatie te ondersteunen. Door de oorlog in Oekraïne heeft de editie van dit jaar een speciale lading: kan de Oekraïense delegatie meedoen? We bespreken het bij Op1 met Commandant der Strijdkrachten generaal Onno Eichelsheim, veteraan Alina Zoet en oud-atleet Gregory Sedoc.

Het voelt als thuiskomen
De Invictus Games betekenen heel veel voor veteraam Alina Zoet, die lijdt aan PTSS.  “Door mijn deelname in 2018 in Sydney heb ik de pootjes er behoorlijk onder gekregen dat ik nu weer onderdeel kan zijn van de maatschappij”, zegt Alina. Het is de herkenning die je bij elkaar vindt. “Ik deed mee met rolstoelbasketbal, raakte in paniek en ging de zaal uit en dan komt er iemand naar je die het gesprek met je aangaat en die praat je toch weer terug de zaal in.” Dankzij de Invictus Games is de PTSS voor Alina leefbaar.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Onno Eichelsheim, Alina Zoet en Gregory Sedoc terug.

Vergelijkbare artikelen