Soy Kroon, Kim-Lian van der Meij & Reinder van Dijk over The Passion

In het centrum van Doetinchem speelt de twaalfde editie van The Passion zich af. Op Witte Donderdag is het thema ‘Alles Komt Goed?!’. Het Paasverhaal kan hoop bieden ten tijden van oorlog, hopen de makers. In het bijzonder aan de Oekraïense vluchtelingen die dit jaar het witte kruis dragen. Bij Op1 schuiven Soy Kroon (Jezus), Kim-Lian van der Meij (Maria Magdalena) en eindredacteur Reinder van Dijk aan.

Alles Komt Goed?!
Het thema dit jaar is ‘Alles Komt Goed?!’, met een vraagteken en een uitroepteken dus. ”Het vraagteken gaat heel erg over de angst waarin mensen nu zitten.”, aldus eindredacteur Reinder van Dijk. Het uitroepteken is omdat wij er iets tegenover zetten. Dat is dat The Passion ook het verhaal van hoop is. Dat is toch eigenlijk het enige wat we kunnen doen en ik vind The Passion daar echt een voorbeeld van. Een verhaal dat Nederland verbindt, ook al is het heel oud.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Rebel
Soy Kroon is de jongste Jezus ooit in The Passion. ”Dan ga je je inlezen en je gaat het dan ook een beetje dichtbij jezelf zoeken. Toen kwam ik erachter dat Jezus ook gewoon een rebelse jongen is die toch wat brutaler is. Als ik het dan moet gaan spelen dan ga ik proberen om het toch wat rebelser te maken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Soy Kroon, Kim-Lian van der Meij & Reinder van Dijk terug.

Vergelijkbare artikelen