Lavinia Meijer over haar tiende solo-album ‘Are You Still Somewhere’

Het tiende solo-album ‘Are You Still Somewhere’ van harpist Lavinia Meijer is haar meest persoonlijke plaat. Ze componeerde zelf de meeste stukken, die gaan over zaken die haar zeer aan het hart liggen. Zoals ouder-kind-relaties, waarbij ze hulp kreeg van niemand minder dan punk-legende Iggy Pop. Lavinia zette zijn gedicht ‘Mom & Dad’ op muziek. Ook de Black Lives Matter protesten van 2020 waren van invloed, en extreme eenzaamheid in haar moederland Korea.

Harpist Lavinia Meijer maakte een persoonlijk album met onder meer punklegende Iggy Pop. Lavinia zette zijn gedicht ‘Mom & Dad’ op muziek. “Iggy Pop heb ik in 2016 ontmoet in New York tijdens een concert met allemaal fantastische artiesten. Hij deed die avond spoken word dit gedicht over zijn ouders. Dat is een andere kant van hem. In het gedicht spreekt hij zijn overleden ouders toe en zegt hij sorry dat hij er niet genoeg was voor jullie, toen jullie nog leefden.”

In Op1 gaf Lavinia Meijer een voorproefje van de samenwerking met Iggy Pop.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Lavinia Meijer terug.

Vergelijkbare artikelen