Minister Carola Schouten: “De kans dat je er wat bij krijgt met je pensioen wordt groter”

De ChristenUnie heeft er hoogstpersoonlijk op aangedrongen: een aparte minister voor armoedebeleid. Met de snel stijgende prijzen van energie en levensonderhoud is de taak van Carola Schouten nu extra urgent. Hoe gaat de minister voorkomen dat er nog meer mensen in de schuldhulpverlening belanden? 

Besparen
Minister Carola Schouten weet niet zoveel van de cijfers, maar volgens haar is besparen een ‘must’. ”Ik denk dat we sowieso moeten gaan kijken hoe we ook meer kunnen besparen.” Daarbij maakt de minster wel de kanttekening dat veel van de armste gezinnen allang bespaard hebben.

Pijn dempen
Volgens Schouten is er ook al een korting gegeven op de energierekening. “Er is eind vorig jaar al een korting geweest op de energiebelasting en dat gaat nog een keer gebeuren aankomend juli.” Op die manier wordt geprobeerd om de pijn voor de lagere inkomens iets te verzachten. “Maar we moeten ook eerlijk zijn: het is echt dempen en niet oplossen”, aldus de minister.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Pensioenregeling
Tot slot wordt aan tafel nog de nieuwe pensioenregeling besproken. Gaat daadwerkelijk iedereen er in de toekomst op vooruit? “Met de nieuwe regels zien we dat de kans dat je er wat bij krijgt met je pensioen echt groter wordt”, aldus Carola Schouten. De minister denkt dat juist in een tijd waarin de koopkracht onder druk staat, veel mensen daar baat bij hebben. “Als jij je koffie elke keer staat het te gebruiken, ben je echt blij als er op een gegeven moment weer wat bij kan komen.”

Kijk hier het hele gesprek met Carola Schouten terug.

Vergelijkbare artikelen