Menno Bentveld over Vroege Vogels: “Als kijker voel je dat het echt is wat we maken’’

Eindeloos wachten op een otter; die niet komt. Slapen onder het bureau van de boswachter en tot in de late uurtjes snorkelen in de Leidse gracht. Vroege Vogels presenteren is allesbehalve saai. Als we presentatoren Willemijn Veenhoven en Menno Bentveld mogen geloven is het zelfs een beetje afzien. 

Plankton
Van de Hollandse IJssel tot aan Texel en van de Schoorlse Duinen tot Zuid-Limburg. Vroege Vogels TV brengt de Nederlandse natuur al jaren op zijn mooist in beeld. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen – de 100ste aflevering in de huidige opzet! – zijn spectaculaire beelden te zien van het plankton. Iets dat we haast niet kunnen zien, maar wat wel ongelofelijk belangrijk is. ‘’Het is een hele wereld waar wij niets vanaf weten. Dat is het mooie. 50% van alle zuurstof komt van plankton, dat is toch fantastisch”, aldus presentatrice Willemijn Veenhoven.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Wat is het succes?
Komende zaterdag viert het programma zijn honderdste aflevering in de nieuwe stijl, maar het format bestaat al veel langer. Menno Bentveld is op radio en tv al meer dan 15 jaar aan het programma verbonden. Wat maakt Vroege Vogels zo speciaal? ‘’We draaien alles wat er gebeurt. Ook als iets niet lukt of een otter niet komt. Je kan ook een keer pecht hebben. Als kijker voel je daarom dat het echt is wat we maken.’’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over Vroege Vogels terug.

Vergelijkbare artikelen