Derk Boswijk is tegen de vleestaks: “Stimuleer groente en fruit eten en zet in op voorlichting”

Het kabinet doet onderzoek naar een belasting op vlees omdat de consument minder vlees moet gaan eten. Een meerderheid van de Kamer is tegen en ook de coalitie is verdeeld. Moet deze vleestaks er komen? CDA-Kamerlid Derk Boswijk gelooft er in ieder geval niet in. 

Moet er een taks op vleesproducten komen? Het is een vraag die de gemoederen in de Tweede Kamer al een tijdje bezig houdt. CDA-Kamerlid Derk Boswijk is tegen en denkt dat we af moeten van het beeld dat vlees alleen maar slecht is. “Ik denk dat vlees ook in een goed dieet kan passen, maar ben het er ook mee eens dat we in Europa teveel vlees eten.” Volgens Boswijk moeten we oppassen dat we niet alles over één kam scheren. Iets wat met een vleestaks wel dreigt te gebeuren. “Het gaat het doel niet helpen en je dwingt mensen met een lager inkomen nog meer rotzooi te kopen.”

Voorlichting
Het kamerlid denkt dat we in de toekomst niet moeten inzetten op een vleestaks, maar op een betere voorlichting. “Stimuleer groente en fruit eten, haal de btw eraf en zet in op voorlichting. Doe een co2 heffing over het hele continent, dus over alles wat tegen veel lagere standaarden hierheen wordt gevaren en waar onze boeren tegen moeten concurreren. Op deze manier moeten onze boeren wel groeien om het hoofd boven water te houden”, aldus Boswijk.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Derk Boswijk terug.

Vergelijkbare artikelen