Ruben Hein maakte de reis van zijn leven naar Antarctica: “Ik realiseer me dat er meer is dan muziek”

Zanger en vogelaar Ruben Hein heeft voor zijn nieuwe documentaire ‘Sound of the South’ het jazzpodium omgeruild voor het decor van Antarctica. Tweeëntwintig dagen dompelde hij zich onder in één van de meest ongerepte streken ter wereld. Vlakbij de Zuidpool deed hij ook inspiratie op voor zijn nieuwe album Oceans. 

Meer dan muziek
Zanger Ruben Hein maakte de reis van zijn leven naar Antarctica. Aan het eind van de wereld wilde hij zijn twee grote liefdes combineren: natuur en muziek. Uiteindelijk veranderde de reis naar de zuidpool hem als muzikant. “Ik realiseer me dat er meer is dan alleen maar muziek en dit is iets wat ik mijn hele leven wil blijven doen. Ik wil dit soort reizen ook niet alleen maar maken voor een fotootje voor het gezin. Ik wil het aan mensen laten zien.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Documentaire en album
Tijdens zijn reis maakte de zanger een nieuwe documentaire ‘The Sounds of the South’, maar deed hij ook inspiratie op voor een nieuw album. Bij Op1 trad hij live op met zijn nummer ‘Lemaire’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Talkshow Op1 (@op1npo)

Kijk hier het hele gesprek met Ruben Hein terug.

Vergelijkbare artikelen