Martijn Koning over de Oscar-uitreiking: “Sowieso moet je elke grap kunnen maken.”

Afgelopen nacht zijn de Oscars uitgereikt. Toch ging het vandaag maar weinig over de winnaars van de belangrijkste filmprijzen. Een woedende Will Smith deelde voor het oog van de hele wereld een klap uit aan komiek Chris Rock na een grap over zijn vrouw. Wie overschreed hier welke grens? We bespraken het met cabaretier Martijn Koning.

“Ik werd wakker en zag op Twitter dat ik twintig plus berichten heb gemist”, vertelt cabaretier Martijn Koning. “Ik dacht: ‘Oh shit, ik lig weer onder vuur of er is weer iets wat ik heb gezegd ooit.’ Maar dat was ik niet. Dus ik was heel blij.” Martijn Koning maakte zelf ook een grap over iemands vrouw, namelijk bij Thierry Baudet. Die vergelijking werd op Twitter gemaakt. “Ik deed een roast en daar werd nog veel over gesproken. Ik legde een link bij de vrouw van Baudet. Hij gebruikt haar afkomst als politiek argument. Hij zegt: ‘Hoe kan ik antisemitisch zijn, mijn vrouw is joods.’ Hij brengt dat zelf in de gesprekken. De roast was meer een spiegel voorhouden.”

Elke grap kunnen maken
Jada Pinkett-Smit, de vrouw van Will Smith, leidt aan de aandoening alopecia en kampt daardoor met haaruitval. Chris Rock maakte op het podium een grap over echtgenoot van Smith. “Chris Rock presenteert het. Er worden veel grappen gemaakt, als je in de zaal zit weet je dat je het onderwerp van die grap kan zijn. Sowieso moet je elke grap kunnen maken. Ik denk alleen dat Chris Rock niet wist van de ziekte van de vrouw van Will Smith.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Geforceerd
”Ik had het idee bij Will Smith dat hij een reden zocht.” In het verleden was er al animositeit tussen Will Smith en Chris Rock. “Het voelde een beetje alsof hij eindelijk iets had om hem terug te pakken. En dan ben ik ook weer het middelpunt van de aandacht. Het voelde geforceerd. Hij had het ook gewoon kunnen zeggen denk ik.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Martijn Koning terug.

Vergelijkbare artikelen