Arnout Hauben over de tv-hit ‘Dwars door de Lage Landen’: “We zijn nieuwsgierig naar mensen en dan komen de verhalen vanzelf.”

Met twee vrienden en één camera wandelde Arnout Hauben van Oostende aan de Vlaamse kust helemaal naar Pieterburen in het noorden van Nederland. Onderweg kwam hij de meest prachtige plekken en bijzondere verhalen tegen. Het leverde de tv-hit van dit moment op, de 8-delige reeks ‘Dwars door de Lage Landen’. Bij Op1 vertelt hij vanavond over de wandeltocht.

“Ik heb wel eens voor een reis Spaans of Frans moeten spreken of met handen en voeten proberen te spreken, maar nu 900 kilometer lang met mensen in je eigen taal kunnen spreken is fantastisch.” Programmamaker Arnout Hauben wandelt met zijn vrienden Ruben en Philippe door België en Nederland in de nieuwe kijkcijferhit ‘Dwars door de Lage Landen’ en hebben daarbij de grootste lol. “We pakken het eenvoudig aan eigenlijk. Een rugzak en een redelijk goedkope camera en gewoon traag reizen. We zijn nieuwsgierig naar mensen en dan komen de verhalen vanzelf.”

Gastvrij
Met twee vrienden en één camera wandelde Arnout Hauben van Oostende aan de Vlaamse kust helemaal naar Pieterburen in het noorden van Nederland. “Het is wel bijzonder dat mensen hun verhalen willen vertellen en dat ze trots zijn op de plaats waar ze wonen. Het is heel anders dan wanneer je met een mooi hemd uit een geairconditioneerde auto vanuit Hilversum of Brussel stapt. Daar spreekt een soort machtsverhouding uit. Als je te voet komt, door weer en wind met je rugzak, een beetje verwaaid. Dan willen de mensen voor je zorgen. Mensen zijn universeel gastvrij.” Wat zijn de verschillen tussen België en Nederland? “De taligheid denk ik. De Belgen babbelen meer als een struik, bij ons moet je een beetje snoeien om het verhaal te vinden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Arnout Hauben terug.

Vergelijkbare artikelen