Marjo Hoedemaker: ”Moet je de dieren preventief al af gaan schieten? Moet je wachten tot er geen voedsel meer is?”

Ook dieren in Oekraïne zijn slachtoffer van de oorlog. Dierenverzorger Marjo Hoedemaker was nauw betrokken bij de renovatie van de Kharkiv Zoo. Hij maakt zich grote zorgen om zijn collega’s en de dieren. 

Dilemma’s
Hoedemaker heeft nog dagelijks contact met de dierentuin in Charkov. Het personeel staat daar voor enorme dilemma’s. ”De vraag is waar moet je op blijven wachten. Totdat er een bom in de dierentuin inslaat en dat de dieren dan gewond raken of loskomen. Moet je de dieren preventief al af gaan schieten. Moet je wachten tot er geen voedsel meer is. Er zijn enorme dilemma’s. In die zestig jaar dat ik over de hele wereld met allerlei dierentuinen heb gewerkt is dit wel een dilemma waar je niet uitkomt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Marjo Hoedemaker terug.

Vergelijkbare artikelen