Vita de Geus-Kovalenko over de film Winter on Fire: “Helaas zien de Russen niet deze beelden, maar alleen propaganda”

Als de oorlog in Oekraïne geen gruwelijke realiteit was, had de situatie zo in een oorlogsfilm gepast. Wat gebeurt er op het moment precies in Oekraïne en waarom? Bij Op1 vertellen Oekraïens-Nederlandse Vita de Geus-Kovalenko en oud-Rusland correspondent Michel Krielaars welke films en documentaires we gezien moeten hebben om een beter beeld te krijgen van wat er zich in Oekraïne afspeelt.

Winter on Fire
In de afgelopen jaren zijn er meerdere films en documentaires gemaakt, waardoor we de situatie beter kunnen begrijpen. De Oekraïnse Vita de Geus-Kovalenko heeft ze allemaal gezien en volgens haar mogen we ‘Winter on Fire’ sowieso niet missen. De film laat zien hoe Oekraïners vechten voor hun vrijheid.  “Winter on fire is een grote aanrader. Het laat zien hoe het gevecht voor onze vrijheid begint. Russen kijken helaas niet deze beelden, maar hun propagandakanalen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de films over Oekraïne en Rusland terug.

Vergelijkbare artikelen