Wopke Hoekstra: “Voel me verantwoordelijk bij slechte uitslag ten opzichte van lokale CDA’ers.”

Vandaag is de laatste dag dat we naar de stembus kunnen en weten we de uitslag. In het slotdebat van de NOS gaan de partijleiders van de grootste landelijke partijen vanavond in debat over lokale thema’s. Wie heeft zich kunnen profileren? En wat waren de opvallende momenten? We bespreken het vanavond met politiek verslaggevers Joost Vullings en Thomas van Groningen en CDA-fractievoorzitter Wopke Hoekstra.

Politiek verslaggever Joost Vullings zag het slotdebat van de NOS, waar hij wel een verandering in zou willen. “Ik had debatten tussen lokale en landelijke politici willen zien. Je ziet dat lokale politici het hebben over landelijke thema’s, en nu zien we dat landelijke politici het alleen maar over landelijke dingen hebben. Gemeenten hebben heel weinig geld, dat heeft te maken met de keuzes die in Den Haag worden gemaakt. In Den Haag wordt bepaald wat gemeentes voor een groot deel mogen of moeten doen. Dus je kan een heel interessant debat houden tussen lijsttrekkers en wethouders.” CDA-fractievoorzitter Wopke Hoekstra dat ook aan tafel en is het met Vullings eens. “Ik vind dat lokale politici echt in de aandacht moeten staan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Verantwoordelijkheid
Voor CDA-leider Wopke Hoekstra was het een rare campagne, omdat de oorlog in Oekraïne al zijn aandacht vroeg. “Voel me verantwoordelijk bij slechte uitslag ten opzichte van lokale CDA’ers. Ook omdat ik zei dat er lokaal keihard gewerkt wordt. En men plukt daar de vruchten of het goed of slecht gaat.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Joost Vullings, Thomas van Groningen en Wopke Hoekstra terug.

Vergelijkbare artikelen