Aartspriester Theodoor van der Voort over patriarch Kirill

Patriarch Kirill, de leider van de Russisch Orthodoxe kerk, steunt Poetin in de oorlog in Oekraïne. Tot verbijstering van aartspriester Theodoor van der Voort. In zijn Russisch Orthodoxe kerk in Deventer zitten Oekraïners en Russen gebroederlijk in de kerkbankjes. Van der Voort is in de Sovjet-Unie opgeleid en zag daar een heel andere kant van Kirill.

“De eis om een Gay Parade te houden is een test. De Gay Parade is de test op loyaliteit aan de machtige wereld.” De leider van de Russisch Orthodoxe kerk steunt Poetin met stevige uitspraken. Aartspriester Theodoor van der Voort: “Vreselijk. Je kan toch niet zeggen dat je bevrijdt wordt van de verschrikkingen van de Gay Pride Parade. Toen ik het hoorde heb ik gehuild.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Theodoor van der Voort terug.

Vergelijkbare artikelen