Hugo de Jonge: “Het is bizar dat we wonen hebben overgelaten aan de markt.”

Eén miljoen nieuwe woningen binnen tien jaar. Dat plan presenteert minister Hugo de Jonge vandaag in zijn Nationale Woon- en Bouwagenda. In zijn eerste grote interview als minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening vertelt De Jonge bij Op1 hoe hij ervoor gaat zorgen dat er zowel voor starters als voor vluchtelingen een huis beschikbaar komt.

Hugo de Jonge is van de ene crisis naar de andere gegaan. In Op1 gaf de Minister voor Wonen zijn eerste grote interview vanuit zijn nieuwe post. Hoe gaat het nu met hem? “Goed. Het is een hele heftige tijd geweest voor heel veel mensen in Nederland, maar zeker ook voor mij en mijn gezin. Het is toch wel heel fijn om de stap gemaakt te hebben naar een andere rol.”

100.000 huizen per jaar
“Wat bizar is, is dat we wonen hebben overgelaten aan de markt. De schaarste schreeuwt om regie en dus moeten we prestatieafspraken maken op alle niveaus.” Het doel van het gister door Hugo de Jonge gepresenteerde plan is 100.000 huizen per jaar bouwen. “We gaan afspreken met alle regio’s dat tweederde betaalbaar is.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Hugo de Jonge terug

Vergelijkbare artikelen