Gert-Jan Segers: “Het zou goed zijn als de gemeenten snel tot uitbetaling kunnen gaan. Zij kunnen er ook iets aan toevoegen.”

Het kabinet trekt een pakket van 2,8 miljard euro uit de kast om de grootste koopkrachtdaling in veertig jaar te dempen. Mensen met een laaginkomen worden tot 800 euro gecompenseerd voor hun hoge energierekening. Is dat voldoende? Dat bespreken we met ChristenUnie fractievoorzitter Gert-Jan Segers.

“Belangrijk element voor ons was een wet van Carola Schouten die zei: ‘Er moet 200 euro naar de armste gezinnen ter compensatie.’ Dat is nu keer vier gegaan en dat was voor ons een belangrijke inzet”, zegt ChristenUnie fractievoorzitter Gert-Jan Segers over de compensatie voor mensen met een laaginkomen voor hun hoge energierekening. “Het zou goed zijn als de gemeenten snel tot uitbetaling kunnen gaan. Zij kunnen er ook iets aan toevoegen. Dan helpen we de mensen die nu het allerhardste worden getroffen.”

Middeninkomens
“We kijken ook naar middeninkomens. Als jij je auto nodig hebt voor je werk en je krijgt negentien cent vergoeding, dan gaat het niet goed met je. Dan gaan je kosten zo door het dak heen. Dus daar willen we ook helpen. We kijken naar de energierekening van iedereen. Ook een belangrijk punt is isolatie versnellen. Energie dat je niet besteedt, hoef je ook niet voor te betalen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Gert-Jan Segers terug.

Vergelijkbare artikelen