Oud-AIVD directeur Rob Bertholee: “Het feit dat er gesproken is, dat er contact blijft, dat vind ik een goed teken.”

Gister was er voor het eerst sinds de invasie van Oekraïne door Rusland topoverleg gevoerd door beide landen. De Oekraïense minister van buitenlandse zaken Koeleba ontmoette zijn Russische ambtgenoot Lavrov in Turkije. Heeft dat nog iets opgeleverd? Ook waarschuwt het Witte Huis dat Poetin mogelijk chemische en biologische wapens gaat inzetten. We bespreken het laatste nieuws met oud-AIVD directeur en oud-commandant Landstrijdkrachten Rob Bertholee.

“Het feit dat er gesproken is, dat er contact blijft, dat vind ik een goed teken.” Er was gister een topoverleg in Turkije tussen de Oekraïense en de Russische ministers van Buitenlandse zaken, maar er kwam niets uit. In hoeverre is het een goed teken het dan een goed teken? “Van de Oekraïense zijde is er gezegd dat ze mogelijk willen overwegen neutraal te blijven, en dat ook uit te spreken. Van Russische zijde hebben ze hun eisen bijgesteld wat betreft het gebied dat ze zouden willen behouden. Daar worden wij natuurlijk niet vrolijk van, maar het zijn wel stapjes terug van de eerdere eisen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Rob Bertholee terug.

Vergelijkbare artikelen