“Er is geen reden om directe maatregelen te nemen als er in Oekraïne iets met kerncentrales of nucleair materiaal gebeurt.” 

Er zijn grote zorgen over de veiligheid van de kerncentrales Tsjernobyl en Zaporizja. Wat zouden de gevolgen zijn van een nucleaire dreiging vanuit deze centrales voor Nederland? We bespreken het met bestuurslid van de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming Marco Brugmans.

“De situatie in Oekraïne is alarmerend. Wat daar zal gebeuren met straling is in Oekraïne vreselijk, maar qua stralingsdreiging voor Nederland is dat niet zorgwekkend”, zegt Marco Brugmans. “Nederland is zo ver weg van Oekraïne, qua gezondheid- en veiligheidseffecten zullen wij dat niet merken. Er is geen reden om directe maatregelen te nemen als er in Oekraïne iets met kerncentrales of nucleair materiaal gebeurt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Marco Brugmans terug.

Vergelijkbare artikelen