GroenLinks wil Forum voor Democratie uitsluiten van vertrouwelijke informatie rondom de oorlog in Oekraïne. ”Hij zit gewoon de propaganda van Poetin te verspreiden.”

Nederland moet per direct stoppen met de import van Russisch gas. Dat vindt GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver. Wat betekent dit voorstel voor onze energievoorziening en welke gevolgen heeft een boycot voor het verder oplopen van de energierekening? Hij schuift aan bij Op1 om te vertellen over zijn plannen.

“Je moet nu het besluit nemen als overheid om ermee te stoppen”, zegt GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver die zo snel mogelijk van het Russische gas af wil. “De manier waarop dat kan is vol inzetten op besparing. Nog steeds zijn er kantoorgebouwen die leegstaan, die nog steeds verwarmd worden.” We hebben hoe dan ook energie nodig. Gaan we dan de kolencentrales in Nederland weer opstoken? “Je kan nu niets uitsluiten. We gaan de warmere maanden tegemoet. Dus wat er nodig is, is hoe gaan we onze gasvoorraden vullen voor de volgende winter?”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Forum voor Democratie
GroenLinks wil Forum voor Democratie uitsluiten van vertrouwelijke informatie rondom de oorlog in Oekraïne. “Voor mij is het belangrijkste dat Forum voor Democratie en alle mogelijke banden zij hebben met Rusland worden onderzocht”, zegt Jesse Klaver. ”Hij zit gewoon de propaganda van Poetin te verspreiden. Ik wil het risico niet nemen dat onze militairen, regering en mensen in Oekraïne in gevaar komen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Jesse Klaver terug.

Vergelijkbare artikelen