Ingrid Thijssen: “De maatschappelijke druk voor bedrijven om te stoppen in Rusland werkt averechts.”

”We lopen echt het risico van een ‘jarenzeventigscenario’: langdurige en hoge inflatie gecombineerd met recessie.”, zei voorzitter Ingrid Thijssen van ondernemerskoepel VNO-NCW tegen het FD. Ze is een stuk somberder over de economische gevolgen van de oorlog in Oekraïne dan het Centraal Planbureau. Ze krijgt veel signalen uit haar achterban van bedrijven die nu al worden geraakt, dus wil ze dat het kabinet komt met maatregelen om de economische gevolgen te dempen. 

Komen we door de oorlog in Oekraïne terecht in een jaren zeventig-scenario met langdurige, hoge inflatie gecombineerd met recessie? Werkgeversvoorzitter Ingrid Thijssen vreest het ergste. “Nog nooit in de geschiedenis is een energiecrisis niet gevolgd door een recessie. We moeten niet onderschatten hoe groot de problemen zijn bij bedrijven. Wij gaan er ook vanuit dat de energieprijzen, dus daarmee ook de inflatie, langjarig hoog blijven. Dat heeft te maken het het ontkoppelen van Rusland.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Bedrijven in Rusland
“De maatschappelijke druk voor bedrijven om te stoppen werkt averechts”, zegt Ingrid Thijssen over de ondernemingen die in Rusland actief zijn. “Poetin gaat die bedrijven nu nationaliseren. Die bedrijven komen nu in handen van de kliek van Poetin. Juist datgene wat we wilden voorkomen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Ingrid Thijssen terug.

Vergelijkbare artikelen