Katja Poltavets: ”Het is hartverscheurend om te horen dat gezinnen op deze manier uit elkaar worden getrokken”

Zangeres Katie Koss, in het dagelijks leven Katja Poltavets, zorgde afgelopen maandag voor veel ontroering tijdens de uitzending van Giro555. Samen met Meau zong ze het nummer ‘Avond’ van Boudewijn de Groot. Haar moeder, die vandaag terug naar Oekraïne gaat, raakte zichtbaar geëmotioneerd. De zangeres maakt zich grote zorgen over haar familie in het door bommen geteisterde Charkov in Oekraïne. 

”Het was voor mij een heel mooi moment dat ik dat kon doen”, kijkt Katja Poltavets terug op haar optreden. ”Het was een hele bijzondere ervaring dat ik op deze manier kon bijdragen en achteraf was er vooral spanning en ontlading. Ik was vooral blij en positief dat ik op deze manier mijn stem kon gebruiken om me uit te spreken over wat er nu gebeurt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Familie gevlucht
Katja’s tante en nichtjes van 3 en 8 jaar oud zijn gevlucht uit Oekraïne en opgehaald in Frankfurt, haar oom moest achterblijven. ”Ze zijn in een staat die ik me waarschijnlijk niet helemaal kan voorstellen. Als moeder die nog nooit over de grens is geweest en twee kleine kinderen is dat volgens mij onmenselijk, een onmogelijke opgave. Ik kan me het niet eens voorstellen hoe ze eraan toe zijn. Het is hartverscheurend om te horen dat gezinnen op deze manier uit elkaar worden getrokken.”

Kijk hier het hele gesprek met Katja Poltavets terug. 

Vergelijkbare artikelen