Arnold Vanderlyde ziet een parallel tussen wat Klytsjko in de ring deed en wat hij als burgemeester van Kiev doet

Vitali Klytsjko is oud-wereldkampioen boksen en nu is hij de burgemeester van Kiev. Wat is het voor een man? Oud-bokser Arnold Vanderlyde is groot bewonderaar van de Oekraïense volksheld. 

Arnold Vanderlyde ziet een parallel tussen wat Klytsjko in de ring deed en wat hij als burgemeester van Kiev doet. ”Hij stond sterk, hij stond krachtig en wilde altijd de regie houden. En dat wil hij nu in het leven ook, als burgemeester van Kiev. Hij was een technische bokser en een man die heel goed de regie kon houden met zijn voorhand. Altijd was hij de meester in die ring en kon dat bepalen. Ik vind dat hij dat ook wel terugbrengt in zijn burgemeesterschap. Dat hij gewoon gaat staan voor de mensen en de regie houdt wat er gebeurt. Hij kiest voor vrijheid.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Doelwit van de Russen
Oud-commandant Peter van Uhm denkt dat Klytsjko op een hitlist van de Russen staat. ”Hij is zo prominent aanwezig in de mediaoorlog. Hij is zo’n symbool geworden dat ik denk dat de Russen hem graag uit het mediaverhaal willen halen.”

Kijk hier het hele gesprek met Arnold Vanderlyde terug. 

Vergelijkbare artikelen