Remco de Boer over alternatieven voor Russisch gas

Brussel wil nog voor 2030 af van Russisch gas. De Russische invasie in Oekraïne en de daardoor snel stijgende energieprijzen laten zien dat we te sterk energieafhankelijk zijn van Moskou. Wat is ons alternatief en wat zijn de voor- en nadelen van die energiebronnen? Dat bespreken we bij Op1 met energie-expert Remco de Boer.

Wat zijn de alternatieven van Russisch gas? Remco de Boer: ”Het moet wel ergens vandaan komen. De Europese Commissie heeft een plan gelanceerd om die afhankelijkheid van het Russisch gas snel af te bouwen. Al met twee derde eind dit jaar en de rest tot 2030. Het zijn moeilijke keuzes. Hadden we maar een soort magische oplossing waarbij het snel zou kunnen. We moeten eigenlijk kijken naar hoe we in deze situatie zijn beland. De investeringen in olie en gas, met name voor klimaatbeleid, hebben we afgebouwd. En we hebben vooral onze afhankelijkheid van Rusland sterk vergroot.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Remco de Boer terug. 

Vergelijkbare artikelen