Euvgenia Parakhina heeft twee Oekraïense vluchtelingen in huis genomen. “Voor mij is dat vanzelfsprekend.”

Veel Russen in Nederland blijven het benadrukken: de oorlog in Oekraïne is Poetins oorlog, niet die van Rusland. Ook de Russische Euvgenia Parakhina neemt afstand van de Russische president en heeft twee Oekraïense vluchtelingen in huis genomen. Gister schoof ze aan bij Op1 en vertelt ze meer over deze keuze.

“Ik was er heilig van overtuigd dat het bluf was.” Euvgenia Parakhina had nooit gedacht dat Poetin deze oorlog zou beginnen. “Ik moest mijn hoofd resetten. Het is een tragedie.” Voor de oorlog begreep Euvgenia Poetin, maar de danseres neemt nu afstand van de Russische leider. “Een dag voor de inval was ik in Moskou. Ik heb zijn speech gehoord, dat was een breekmoment. ”

Vluchtelingen in huis
Euvgenia heeft twee Oekraïense vluchtelingen in huis genomen. “Voor mij is dat vanzelfsprekend. Ik spreek veel mensen in Oekraïne. Die twee mensen waren op vakantie en konden niet meer terugkomen in Oekraïne. Ik vroeg: ‘Wat kan ik voor jullie doen?’ Het was heel snel besloten.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Euvgenia Parakhina terug.

Vergelijkbare artikelen