Allard Castelein over hoe kwetsbaar de Rotterdamse haven is bij oorlog

Hoe kwetsbaar is de Rotterdamse haven als Nederland verder de oorlog ingezogen zou worden? En wat zijn de gevolgen van een eventuele havenboycot van Russische schepen in Europa? We bespreken het met de CEO van de Rotterdamse haven Allard Castelein.

Kwetsbaar
Hoe kwetsbaar is de Rotterdamse haven op dit moment voor een cyberaanval? CEO van de Rotterdamse haven Allard Castelein: ‘’We hoeven ons niet bang te zijn dat er morgen ineens allemaal problemen zijn, maar de Rotterdamse haven is van vitaal belang voor de Nederlandse en West-Europese economie.” Het volgens de CEO dan ook van groot belang dat de haven goed beschermd wordt. “De grote bedrijven zijn goed beschermd. Maar er zitten 3000 bedrijven en je bent zo sterk als je zwakste schakel. Daar maken we ons wel zorgen over.’’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen