Silvan Schoonhoven: “Lviv pakt standbeelden in en bereidt zich voor op oorlog.”

De Russen hebben de kerncentrale van Zaporizja ingenomen. Een roekeloze en levensgevaarlijke aanval volgens minister-president Mark Rutte. Wat zijn de gevolgen? Dat en de laatste ontwikkelingen van de oorlog bespreken we vanavond met Mart de Kruif, oud-commandant der landstrijdkrachten.

De Russen hebben de kerncentrale van Zaporizja ingenomen. “Of ze doen het met opzet en ze willen de kerncentrale helemaal in handen nemen en afsluiten. Ik denk zelf dat de Russische troepen naar het noorden gaan, dan moet je langs de kerncentrale. Ze willen alle troepen van Oekraïne insluiten.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Lviv
In de uitzending belden we live met Telegraafverslaggever Silvan Schoonhoven. De journalist verblijft momenteel in de west-Oekraïense stad Lviv. “Je merkt heel erg dat de spanning toeneemt, de straten worden leger. Lviv pakt standbeelden in en bereidt zich voor op oorlog.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Mart de Kruif terug.

Vergelijkbare artikelen