Eric van der Burg en Vincent Karremans over de opvang van Oekraïense vluchtelingen

Alle Nederlandse veiligheidsregio’s moeten met spoed op zoek naar opvangplekken voor de duizenden Oekraïense vluchtelingen. Maar waar kunnen zij goed opgevangen worden? We bespreken het met staatssecretaris van Asiel en Migratie Eric van der Burg en Vincent Karremans, wethouder Integratie in Rotterdam. In de havenstad is de bereidheid om vluchtelingen op te vangen groot en is er op korte termijn in ieder geval plaats voor duizend Oekraïners.

Volgens de VN zijn al meer dan een miljoen Oekraïners op de vlucht geslagen. De staatssecretaris Justitie en Veiligheid sprak gister met de 25 veiligheidsregio’s in Nederland. “We hebben gezegd: ‘We moeten echt aan de slag met heel veel plekken creëren.’ Als ik het land in ga zie ik een enorme solidariteit in Nederland.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Eric van der Burg en Vincent Karremans terug.

Vergelijkbare artikelen