“Iedereen wordt enorm zenuwachtig van de beelden van plaatsjes ten noord-westen van Kiev”

Opnieuw een serie explosies vandaag in Kiev. Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen is in de Oekraïense hoofdstad en gaf ons live de laatste update over de huidige situatie.

‘’Het luchtalarm is weer vaak afgegaan.” Volgens de oorlogsverslaggever gebeurt dat zo vaak dat niemand er echt meer op reageert. “Ik zag een stad die nog leger is geworden. Iedereen wordt enorm zenuwachtig van de beelden van plaatsjes ten noord-westen van Kiev met enorme schade.”

Burgerwacht
Het Oekraïense leger krijgt ondersteuning van de zogeheten burgerwacht. Hans Jaap Melissen ging met hen mee op pad. “De man met wie ik meeliep is een oud-sportinstructeur. Hij is op pad met wat oud-leerlingen, van nog geen twintig jaar oud vaak. Zij bemannen daar checkpoints en bereiden nog andere dingen voor. Wat ze precies doen wilden ze niet zeggen, maar ze zijn klaar voor de strijd.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Hans Jaap Melissen terug.

Vergelijkbare artikelen